8 glutenfria digestivekex
25 g smör
200 g färskost
200 g turkisk/grekisk yoghurt
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 citron
________
Hallonsås
150 g frysta hallon
2 msk florsocker
1 msk vatten
Börja med att koka hallon, florsocker och vatten, så att hallonsåsen hinner svalna. Har du bråttom, ställer du kastrullen i ett vattenbad med kallt vatten, så går det fortare.
Smält smöret och blanda det med krossade digestivekex. Fördela smulorna i 4 glas.
Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker, vaniljsocker och citronskal. Fördela smeten i de 4 glasen, ovanpå smulorna.
Kontrollera att hallonsåsen svalnat och häll den överst i glasen straxt innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng