Cheesecake i glas – 4 port

Ingredienser

8 glutenfria digestivekex
25 g smör
200 g färskost
200 g turkisk/grekisk yoghurt
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 citron
________
Hallonsås
150 g frysta hallon
2 msk florsocker
1 msk vatten

Gör så här

Börja med att koka hallon, florsocker och vatten, så att hallonsåsen hinner svalna. Har du bråttom, ställer du kastrullen i ett vattenbad med kallt vatten, så går det fortare.

Smält smöret och blanda det med krossade digestivekex. Fördela smulorna i 4 glas.

Rör ihop färskost, yoghurt, florsocker, vaniljsocker och citronskal. Fördela smeten i de 4 glasen, ovanpå smulorna.

Kontrollera att hallonsåsen svalnat och häll den överst i glasen straxt innan servering.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr