Smeten
250 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl
Fyllning
100 g philadelphiaost
1 st ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl Hallon att toppa med
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.
2. Blanda alla ingredienser till degen. Degen är mjuk men det går att hantera. Dela i lika bitar och rulla till bollar, stora som valnötter. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.
3. Blanda färskosten krämigt och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Fyll gropen i varje kaka med färskostfyllning, ca 1 msk. Toppa med hallon.
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 7-8 minuter.
5. Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna. Sikta ev över florsocker innan servering. Förvaras svalt i låda med lock.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…