Cheesecake-grottor

Ingredienser

Smeten

250 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl

Fyllning

100 g philadelphiaost
1 st ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl Hallon att toppa med

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.

2. Blanda alla ingredienser till degen. Degen är mjuk men det går att hantera. Dela i lika bitar och rulla till bollar, stora som valnötter. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.

3. Blanda färskosten krämigt och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Fyll gropen i varje kaka med färskostfyllning, ca 1 msk. Toppa med hallon.

4. Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 7-8 minuter.

5. Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna. Sikta ev över florsocker innan servering. Förvaras svalt i låda med lock.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.