1 kg grovhackade champinjoner
2 hackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
en klick smör
1 msk vetemjöl
6 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl vatten
2 - 3 droppar balsamvinäger
några droppar kinesisk soya
salt
svartpeppar
1. Fräs löken i en klick smör i en kastrull. Blanda ned den grovhackade svampen och pudra över vetemjölet. Rör om och tillsätt mjölken litet i taget under omrörning.
2. Blanda sedan ned grädde, vatten och balsamico. Börja med 2 msk balsamico och smaka av innan du ev tar litet till.
3. Låt soppan koka upp och sedan sjuda minst 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och litet soya.
4. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen eller använd matberedare. För att få soppan riktigt slät kan du passera den genom en sil. Garnera med timjan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng