Champinjoner med ostfyllning

Ingredienser

4 portioner
20 stora champinjoner
1 stor röd lök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk smör eller flytande margarin
3 msk hackad persilja
2 dl riven ost (gärna lagrad)
salt
peppar

Gör så här

Gör så här:
Ta försiktigt bort foten från champinjonen utan att ta sönder “hatten” på svampen. Lägg “hattarna” åt sidan. Tärna fötterna fint, ha ner dessa i en kastrull med hög värme. Fräs dem tills de börjar “gnissla”. Finhacka löken och pressa vitlöken. Tillsätt fettet, löken och vitlöken till svampfräset i pannan. Fräs ca 5 minuter. Salta och peppra, ganska mycket salt behövs.

Dra av svamphacket från plattan och blanda ner persiljan och den rivna osten. Blanda ordentligt så osten fastnar på så mycket som möjligt. Fördela jämt över champinjonerna, se till att få med hela blandningen (både ost och svamp).

Grilla tills svampen får en fin färg.

Går också att tillaga i ugn, ca 200 grader i ca 10 minuter eller tills de får en fin färg.

Servera till något gott från grillen!

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 för alla om man använder 12%-ig riven ost och flytande margarin.

SmartPoints Flex: 8 SP Flex för alla om man använder 12%-ig riven ost och flytande margarin.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.