Fisken
2 st rödingfiléer
2 nypor cayennepeppar
sesamfrön
Kålen
1 st spetskålhuvud
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk färsk röd miso
3 msk Maizena
1 st charlottenlök
1/2 lime
Kålen:
1. Strimla kålen halvgrovt
2. Strimla löken fint
3. Fräs löken och kålen i en kastrull
4. Häll på grädden och mjölken så att det täcker, ta inte allt på en gång
5. Lägg i miso
6. Låt kålen sjuda en stund så det bli mjuk men fortfarande krispig
7. När den känns klar men fortfarande är för tunn så red den med lite Maizena
8. Smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar
Fisken:
1. Värm en stekpanna med rikligt med smör
2. Stek fisken endast på skinnsidan tills den början bli klar i kanterna men fortfarande ser rå ut ovanpå
Uppläggning:
1. Lägg kålen underst
2. Lägg fisken ovanpå, fortfarande lite rå ovanpå
3. Krydda fisken ovanpå med cayennepeppar och sesamfrön
4. Ta din gasolbrännare och bränn av kryddorna på fisken, det råa blir då tillagat samt att den är lite rå i mitten. (vill man ha fisken mer tillagad så stek den bara mer)
5. Servera med limeklyfta
Smaklig spis!!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng