Cayennehalstrad Röding med Misostuvad Spetskål

Ingredienser

Fisken
2 st rödingfiléer
2 nypor cayennepeppar
sesamfrön
 
Kålen
1 st spetskålhuvud
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk färsk röd miso
3 msk Maizena
1 st charlottenlök
1/2 lime

Gör så här

Kålen:
1. Strimla kålen halvgrovt
2. Strimla löken fint
3. Fräs löken och kålen i en kastrull
4. Häll på grädden och mjölken så att det täcker, ta inte allt på en gång
5. Lägg i miso
6. Låt kålen sjuda en stund så det bli mjuk men fortfarande krispig
7. När den känns klar men fortfarande är för tunn så red den med lite Maizena
8. Smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar

Fisken:
1. Värm en stekpanna med rikligt med smör
2. Stek fisken endast på skinnsidan tills den början bli klar i kanterna men fortfarande ser rå ut ovanpå

Uppläggning:
1. Lägg kålen underst
2. Lägg fisken ovanpå, fortfarande lite rå ovanpå
3. Krydda fisken ovanpå med cayennepeppar och sesamfrön
4. Ta din gasolbrännare och bränn av kryddorna på fisken, det råa blir då tillagat samt att den är lite rå i mitten. (vill man ha fisken mer tillagad så stek den bara mer)
5. Servera med limeklyfta

Smaklig spis!!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr