360 g spaghetti
4 hela ägg
1 dl vispgrädde
150 g pancetta (el bacon)
100 g riven parmesanost
1.Börja med att skära pancetta i strimlor.
2. Koka upp vatten med 10 g salt per liter och häll i pasta.
3. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
4. Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sekunder.
5. Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…