2 dl färska dadlar
0,5 dl tahini
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
3,5 dl rispuffar
Mixa dadlar, tahini, kokosolja och vaniljpulver fint i en matberedare/stavmixer. Det ska bli en slät, tjock smet. Rör sedan i rispuffar. Känn efter hur mycket som behövs, måtten är på ett ungefär då jag experimenterade lite. Tryck ut i degen i en form och ställ i frysen.
Skär sedan upp i bitar innan de ska ätas, de ”tinar” snabbt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng