Botten:
3,25 dl krossad Kexchoklad
6 msk smält smör
Fyllning:
75 g mjölkchoklad, t ex Marabou
4 pkt naturell Philadelphiaost à 250 g
1,75 dl socker
3 ägg
Glasyr:
1 dl mjölk
1 msk espressopulver
0,25 tsk kanel
1,25 dl vispgrädde
2 msk florsocker
25 g mjölkchoklad, ca 6 rutor
Garnering:
1 tsk espressopulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda den krossade kexchokladen med det smälta smöret och fördela massan i botten och ca 3 cm upp på kanterna i en springform.
3. Smält mjölkchokladen under konstant omrörning på låg värme. Blanda färskost och socker i en skål. Tillsätt ett ägg åt gången och rör om väl efter varje ägg.
4. Rör sist i smält choklad. Häll upp ostkrämen i formen och grädda cheesecaken 55 inuter. Låt kakan svalna helt.
5. Blanda kaffepulver och mjölk med kanel. Rör ned den hårt vispade grädden ihop med florsocker och resten av den smälta chokladen. Bred ut massan över den kalla kakan och strö över espressopulver.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…