Den klassiska cajunkryddan härstammar från de amerikanska sydstaterna och har en härlig mix av fyllighet och hetta från paprika, vitlök, chili och örter. Kryddan passar utmärkt till både nötkött och kyckling men även till fisk och skaldjur.
2½ msk paprikapulver
2 msk vitlökspulver
1½ msk torkad oregano
1½ msk torkad timjan
1 msk lökpulver
1 msk cayennepeppar
½ msk mald svartpeppar
½ msk chiliflakes
Blanda kryddorna noggrant och häll över i en liten burk.
Förvara helst kryddor svalt eftersom de är känsliga för både värme och ljus vilket påverkar smaken.
Tips
Mest arom får du om du använder hela korn, fröer och blad.
Mal eller mortla precis innan användning.
Utgå gärna från ekologiska kryddor och örter – de smakar mest och bäst!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng