CAESARDRESSING

Ingredienser

2 portioner, 142 kcal per portion

Caesardressing:
2 msk lättmajonnäs
2 dl naturell yoghurt 3%
2 st sardeller
1/2 dl riven parmesanost
2 tsk dijonsenap
1 pressad mindre vitlöksklyfta
Peppar & salt

Gör så här

Mixa ihop alla ovanstående ingredienser i en mixer, stavmixer eller finhacka och blanda. Vill du sedan fortsätta att göra en caesarsallad; rör runt dressingen tillsammans med romansallad och valfria grönsaker. Jag helstekte kycklingfilé i ugnen med kryddor efter smak (200 grader i 25 minuter) och toppade med lite knaperstekt bacon! Där kan man välja kycklingbacon för ett smalare alternativ, men jag tycker att vanlig bacon ger godast smak till. Sardellerna kan tas bort om man inte tycker om det, men tillsätt lite mer salt då för smakens skull!

Vegetariskt alternativ: Välj kapris istället för sardeller i caesardressingen, och stek quorn istället för kyckling och vegetariskt bacon. Njut! MAT MED SOFIE
Inspiration till god mat

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.