Bullar:
50 g jäst
150 g smör
5 dl iMat
14 dl vetemjöl special
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 dl socker
Fyllning:
300 g smör
3 dl strösocker
6 tsk kanel
Topping:
Olja
1 dl strösocker
Pärlsocker
40 bullar:
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
(ju kallare mjölk desto mindre kladdigt desto mindre vetemjöl desto saftigare bullar. Men för kall mjölk gör att jästen inte reagerar).
Häll lite degspad i jästen, rör om och lös upp jästen.
Häll i resten av degspadet och rör om.
Tillsätt:
Salt
Socker eller sirap
Kardemumma
Rör om.
Häll i 10 dl vetemjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Tillsätt 4 dl mjöl.
Knåda tills degen är fast, den behöver inte släppa helt från kanterna.
Jäsning:
Täck med duk och låt stå någonstans utan vinddrag.
Jäs degen i 45 minuter till dubbel storlek.
Smält smöret till fyllningen.
Låt stå i kylen för att svalna.
Blanda socker och kanel i ett glas.
Gör sockerlag
(rör 1 dl vatten och 1 dl socker på spisen tills sockret löst upp sig helt).
Blanda det svalnade smöret med socker/kanel.
Knåda degen ordentligt.
Dela degen i två delar.
Kavla ut degen till ganska tunna fyrkanter.
Bred på fyllningen på fyrkanterna.
Vik över den andra halvan och kavla ut/platta till lite om möjligt.
Dela i två remsor som hålls ihop lite överst.
Fläta ihop och snurra bullarna.
Lägg bitarna i bullformar.
Låt bullarna jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda:
Olja med jättelite vatten.
Pensla bullarna och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 12 minuter i 200º.
Direkt när bullarna kommit ut från ugnen:
Pensla med sockerlaget.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…