Bullar /sockrade snurrade vaniljbullar

Ingredienser

Degen:

50g jäst för söta degar
4dl mjölk
150g smör
1/2 tsk kardemumma mer om man vill ha mer smak.
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm äkta vaniljpulver om man vill
10 dl vetemjöl , kan bli mer .

Fyllning :

150g smör
1dl florsocker
2msk vaniljsocker

Gör så här

Steg 1

Degen :

Smält smöret och tillsätt mjölken och vispa ihop och låt det bli finger varmt ungefär 37 grader . Blanda socker ,kardemumman och vaniljsocker/pulver i en egen bunke och blanda med en gaffel . När smörblandningen har blivit 37 grader så lägg ner det i en bunke och smula ner jästen och rör om till en slät vätska . Lägg ner socker blandningen i degvätskan och samt mjölet men lite i taget och börja arbeta ihop till en deg , när degen lossnar ifrån kanterna är den klar . Lägg ner degen i bunken och lägg på en kökshandduk över och låt den jäsa 45-50 min .

Steg 2

Fyllning :

Dela smöret i mindre bitar och vispa med elvispen tills det blir en krämigt och sen tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn massa . Låt det stå framme i rumstemperatur tills det är dags att bre på fyllningen.

Steg 3

Efter jäsning :

Strö ut lite mjöl på bordet och dela upp degen i två delar och börja kavla ut ena degen och när du kavlat klart så brer du på lite av fyllningen och kan även strö på lite kanel om du vill . Sen viker du degen på mitten och sen använder du en pizzaslice eller en kniv och skär lite avlånga bitar fast lite bredare , när du skurit upp alla pinnar så tar du ena biten och skär i mitten inte hela vägen men nästan o dela i sen fläta ihop dom . Sen rulla ihop dom så blir det fina snurr bullar . Lägg dom på en plåt med bakplåts papper och låt dom jäsa under handduk i ca 5-10 min . Sen gör likadant med andra degen .
In i ugnen 225 grader 8-10 min eller mer . Ta ut dom och lägg dom på ett fat och låt dom svalna . Smält smör och när bullarna har svalnat så pensla smör på bullarna och doppa dom i strösocker som du kan ha i en djuptallrik .

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.