1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 20 brysselkålshuvuden
1 - 1,5 dl grädde
1 ägg
salt
svartpeppar
valfri riven ost
1. Sätt på en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och lägg åt sidan. Ansa brysselkålen och dela dem mitt itu. Lägg pastan i det kokande vattnet.
2. Fräs först lök och vitlök i en stekpanna, lägg i brysselkålen och låt fräsa en liten stund till. Fyll på med grädde, rör om och låt puttra.
3. När pastan är klar, häll av vattnet och häll pastan i stekpannan. Stäng av plattan, det räcker med värmen ändå. Rör om så att allt blandas och knäck även ned ett ägg och rör om.
4. Smaksätt med salt och svartpeppar och strö över riven ost. Blanda om så att osten smälter och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng