Placeholder

Brysselkålscarbonara

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 20 brysselkålshuvuden
1 - 1,5 dl grädde
1 ägg
salt
svartpeppar
valfri riven ost

Gör så här

1. Sätt på en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och lägg åt sidan. Ansa brysselkålen och dela dem mitt itu. Lägg pastan i det kokande vattnet.

2. Fräs först lök och vitlök i en stekpanna, lägg i brysselkålen och låt fräsa en liten stund till. Fyll på med grädde, rör om och låt puttra.

3. När pastan är klar, häll av vattnet och häll pastan i stekpannan. Stäng av plattan, det räcker med värmen ändå. Rör om så att allt blandas och knäck även ned ett ägg och rör om.

4. Smaksätt med salt och svartpeppar och strö över riven ost. Blanda om så att osten smälter och servera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.