1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 20 brysselkålshuvuden
1 - 1,5 dl grädde
1 ägg
salt
svartpeppar
valfri riven ost
1. Sätt på en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och lägg åt sidan. Ansa brysselkålen och dela dem mitt itu. Lägg pastan i det kokande vattnet.
2. Fräs först lök och vitlök i en stekpanna, lägg i brysselkålen och låt fräsa en liten stund till. Fyll på med grädde, rör om och låt puttra.
3. När pastan är klar, häll av vattnet och häll pastan i stekpannan. Stäng av plattan, det räcker med värmen ändå. Rör om så att allt blandas och knäck även ned ett ägg och rör om.
4. Smaksätt med salt och svartpeppar och strö över riven ost. Blanda om så att osten smälter och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…