4 port
100 g smör
2 (220 g) rödlökar
1 msk rödvinsvinäger
500 g brysselkål
salt och peppar
Dela löken i klyftor och stek i smör på medelhög värme 5–10 minuter.
Löken ska bli gyllene, inte bränd. Krydda och tillsätt vinägern.
Sänk värmen något och fortsätt att bryna löken under omrörning. Lägg upp i en tallrik.
Dela brysselkålen i halvor, beroende på storlek. Är de riktigt små kan du steka dem hela.
Stek brysselkålen i samma stekpanna med mer smör tills de fått fin färg och mjuknat något. Känns efter med en potatissticka så du får dem precis som du vill.
Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och rör om.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…