Brysselkål med karamelliserad rödlök

Ingredienser

4 port

100 g smör
2 (220 g) rödlökar
1 msk rödvinsvinäger
500 g brysselkål
salt och peppar

Gör så här

Dela löken i klyftor och stek i smör på medelhög värme 5–10 minuter.

Löken ska bli gyllene, inte bränd. Krydda och tillsätt vinägern.

Sänk värmen något och fortsätt att bryna löken under omrörning. Lägg upp i en tallrik.

Dela brysselkålen i halvor, beroende på storlek. Är de riktigt små kan du steka dem hela.

Stek brysselkålen i samma stekpanna med mer smör tills de fått fin färg och mjuknat något. Känns efter med en potatissticka så du får dem precis som du vill.

Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och rör om.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.