500g smör
10 dl socker
8 ägg
2 dl kakao
2 dl O'boy
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200g mörk choklad
3/4 dl grädde
1. Smält smöret och vispa sedan ihop smöret med sockret.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
3. Blanda ihop kakao och O'boy. Tillsätt sedan kakaoblandningen i smeten och rör ihop allt.
4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Häll i blandningen i smeten. Blanda noga!
5. Häll ut allt i en långpanna eller ugnsfast form på antigen bakplåtspapper eller mjöla/bröa formen/plåten.
6. Grädda i ugnen 175 grader i ca 40-60 minuter.
7. Låt kakan svalna medans du smälter chokladen. Häll sedan i grädden och rör ihop.
8. När kakan svalnat tillräckligt, bre på chokladen över kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…