Brownie:
(Följ detta recept eller gör ditt favorit-brownie-recept)
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker (jag använde 1 dl strösocker och 1 dl råsocker)
1,5 dl vetemjöl
1,5 msk kako
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
Karamelliserade lakritsnötter:
2 dl nötter/mandlar
2 msk råsocker
2 msk ljus sirap
1 msk vatten
1 stor tsk lakritspulver (jag använder Markattas)
Chokladlakritstäcke:
1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
1 stor tsk lakritspulver
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
Brownie:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, lägg i chokladen och låt det smälta ihop.
3. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och salt luftigt.
4. Vänd ner mjöl och kakao. Blanda försiktigt ihop.
5. Rör ner chokladsmöret.
6. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Karamelliserade lakritsnötter:
1. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Ta ur de och lägg de i en skål bredvid.
2. Häll ner råsocker, ljus sirap, vatten och lakritspulver i stekpannan. Eftersom stekpannan redan är het så går det extremt fort. Var beredd och rör hela tiden så det inte blir klumpar. När vattnet kokat bort och sockret blivit gyllenbrunt (tog typ 20 sekunder för mig) så häller du ner nötterna igen, tar bort stekpannan från värmen och rör runt så alla nötter täcks.
3. Häll ut allt på ett bakplåtspapper och sära på nötterna så de inte klibbar ihop för mycket i en klump. Låt svalna.
Chokladlakritskola:
1. Koka upp grädde, vaniljpulver och lakritspulver i en kastrull.
2. Lägg i chokladen i bitar så den smälter. Rör hela tiden.
3. Blanda ner salt.
4. Ta bort från värmen och låt svalna helt, rör runt så det inte bränns i botten. kolan kommer tjockna något.
När brownien svalnat, häll över chokladlakritstäcket, toppa med nötterna och kanske lite extra lakritspulver. Förvara i kylskåp eller frys. NJUT!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng