Brownie med chokladfudge

Ingredienser

Brownie med chokladfudge
(20) Röster
Portioner: 6-8 bitar
Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser:
Browniebotten
80 g smör

80 g mörk choklad

100 g socker (drygt 1 dl)

2 ägg

1 matsked vetemjöl (kan uteslutas för en helt glutenfri kaka)

Chokladfudge
1 dl grädde

45 gl socker (0,5 dl)

70 g ljus sirap (0,5 dl)

80 g mörk choklad (hackad)

50 g smör

50 g mjölkchoklad (hackad)

Gör så här

Instruktioner:
Browniebotten
1.Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 16-18 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att lossa.

2. Smält smöret i en skål över vattenbad.

3. Tillsätt chokladen och smält den med smöret.

4. Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.

5. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

6. Blanda till sist i vetemjölet.

7. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter i ugnen. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig.

8. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall.

Chokladfudge
1. Koka upp grädde, socker, sirap och mörk choklad och låt småkoka i 15 minuter. Rör så lite som möjligt, annars kan fudgen sockra sig.

2. Rör ner smöret och till sist mjölkchokladen så att den smälter helt och det blir en jämn glasyr.

3. Se till att brownien ligger kloss intill kanterna i formen, så att inte fudgen rinner ner emellan. Häll sedan fudgen över brownien och låt ”stelna” i kyl minst 5 h.

4. Tag loss kakan från formen och servera med en klick lättvispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.