Placeholder

Brödpudding med hallon och choklad

Ingredienser

4 ägg
2 äggulor
6 dl grädde
1 dl socker
100 g mörk choklad
12 skivor vitt bröd,
gärna dagsgammalt
3 dl hallon
2 msk flytande honung
eller lönnsirap

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ca 15 x 20 cm stor form med höga kanter.

2. Vispa ägg och äggulor med grädde och socker. Hacka chokladen och kantskär brödskivorna. Lägg ett lager bröd i formen och strö över hallon och choklad. Lägg ett nytt lager bröd ovanpå och häll över äggvispet. Tryck till brödskivorna lätt så att de suger upp äggvispet. Ringla över honung.

3. Ställ puddingformen i en större panna med höga kanter. Fyll den yttre pannan halvvägs upp med hett vatten och sätt in i ugnen. Grädda 35 minuter.

4. Ta upp formen med puddingen ur vattenbadet och låt stå minst 10 minuter. Servera puddingen varm eller rumstempererad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr