4 ägg
2 äggulor
6 dl grädde
1 dl socker
100 g mörk choklad
12 skivor vitt bröd,
gärna dagsgammalt
3 dl hallon
2 msk flytande honung
eller lönnsirap
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ca 15 x 20 cm stor form med höga kanter.
2. Vispa ägg och äggulor med grädde och socker. Hacka chokladen och kantskär brödskivorna. Lägg ett lager bröd i formen och strö över hallon och choklad. Lägg ett nytt lager bröd ovanpå och häll över äggvispet. Tryck till brödskivorna lätt så att de suger upp äggvispet. Ringla över honung.
3. Ställ puddingformen i en större panna med höga kanter. Fyll den yttre pannan halvvägs upp med hett vatten och sätt in i ugnen. Grädda 35 minuter.
4. Ta upp formen med puddingen ur vattenbadet och låt stå minst 10 minuter. Servera puddingen varm eller rumstempererad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng