Broccolipaj med ädelost

Ingredienser

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port
Pajdeg:

Arla® Svenskt Smör
Arla® Svenskt Smör
125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
1½ msk
Fyllning:

Broccoli
250 g
Ägg
3
Kelda® mellangrädde
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Kvibille® ädel
Kvibille® ädel
140 g

Gör så här

Gör så här

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.
Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.