10 Medelstora Kokta Potatisar
1 tunt Skivad Purjolök
1 dl hackad Persilja
3 Isterband
1/2 salt
ett Par tag med pepparkvarnen över
1 buljong tärning
2 dl creme fraiche
3 dl Kaffegrädde
ett Par droppar Vinäger
2 dl riven ost
1 klick smör ovan På gratängen
Gör så här
Tärna Potatisen Och Blanda
Med purjostrimlor och Persiljehack i en skål .
Drag skinnet av isterbanden och mosa dem grovt.
Smöra en ugnsform och bottna med hälften av
Potatisblaningen.
Salta och peppra lätt .
Fördela isterbandssmulorna ovanpå.
Smula över buljongtärningen och täck med
Resten av potatisen .
Vispa ihop creme fraiche, Kaffegrädde och vinäger .
Häll det över formen .
Vätskan ska stå i höjd med överst potatislagret .
Gratinera ca 15 min i 225*
Ta ut formen och strö på den rivna osten .
Sätt in i ugnen igen ytterligare 10 min .
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng