Brietårta toppad med björnbär, granatäpple, fikon och pekannötter

Ingredienser

12p

1 kg brie (en hel på 1 kg, eller 2 på 500g)
0.5 dl strösocker
250 g björnbär
4 st färska fikon, i klyftor
50 g rostade pekannötter
0.5 st kärnor från ½ granatäpple

Gör så här

1. Lägg hela osten på ett tårtfat.

2. Värm sockret försiktigt i en stekpanna utan att röra om. Vicka lite försiktigt på pannan så att sockret smälter jämt. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten.

3. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna. Servera direkt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.