12p
1 kg brie (en hel på 1 kg, eller 2 på 500g)
0.5 dl strösocker
250 g björnbär
4 st färska fikon, i klyftor
50 g rostade pekannötter
0.5 st kärnor från ½ granatäpple
1. Lägg hela osten på ett tårtfat.
2. Värm sockret försiktigt i en stekpanna utan att röra om. Vicka lite försiktigt på pannan så att sockret smälter jämt. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten.
3. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna. Servera direkt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng