1 burk(ar), avrunnen/avrunnet Svarta bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet Vita bönor, konserv
1 st Lök
1klyfta(or), 1 - 3 klyftor beroende på smak Vitlök
1 st, 2-4 stjälkar Stjälkselleri
1 st, Jalapenos beroende av smak
1 tsk,Chili flakes ev 1 röd chili istället beroende på smak
1 förp Tomater, krossade
1dl, Vatten lika mycket vatten som mängden krossade tomater använd tomatförpackningen
1,5 dl Lättöl 2,3%
30g, 70 % Choklad mörk
1 msk Spiskummin
1 msk Soya
4 msk Rapsolja
1 st Lime
Skölj bönorna i kallt vatten.
Skala lök och vitlök och hacka dem båda smått.
Trimma selleri från dåliga blad och hacka i mindre bitar.
Skär jalapenon på längden. Ta bort alla frön om du inte vill ha det så starkt. Hacka jalapenon i små bitar.
Gör samma sak med den röda chilin.
Ta den största kastrullen du har. Sätt på medelvärme och tillsätt 4 msk rapsolja.
Tillsätt 1 msk spiskummin och stek i 30 sek. Tillsätt sedan lök, vitlök, sellerin och chilin. Rör om hela tiden så att grönsakerna blandas ordentligt med spiskummin.
Stek i 5 minuter.
Tillsätt de sköljda bönorna. Rör om och låt det steka i 2 minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten, öl och sojan. Salta och peppra.
Rör och koka upp.
Dela limen i två delar, dem ena delen i 4 delar och den andra ska pressas ner i grytan.
Sänk värmen och låt den sjuda i 30 minuter. Låt locket stå lite på glänt.
Krydda med den ena limehalvan, salt, peppar och choklad.
Servera böngrytan med lime i klyftor och tortillachips.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk