1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 pkt bacon
200 g färskost (Philadelphiaost
3 dl grädde
1 ägg
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 dl riven ost
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 gr.
Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt ånga av.
Klipp bacon i mindre bitar, hacka löken och stek tillsammans så allt fått fin färg.
Rör ihop grädde, philadelphiaost, riven vitlök, tomatpuré och ägg. Smaka av med soja, salt och vitpeppar, tänk på att baconet är salt!
Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon/lökröran ovanpå. Häll över oströran. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills allt fått fin färg.
Servera med en stor blandad sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng