1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 pkt bacon
200 g färskost (Philadelphiaost
3 dl grädde
1 ägg
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 dl riven ost
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 gr.
Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt ånga av.
Klipp bacon i mindre bitar, hacka löken och stek tillsammans så allt fått fin färg.
Rör ihop grädde, philadelphiaost, riven vitlök, tomatpuré och ägg. Smaka av med soja, salt och vitpeppar, tänk på att baconet är salt!
Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon/lökröran ovanpå. Häll över oströran. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills allt fått fin färg.
Servera med en stor blandad sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng