1 stånd broccoli, 250 g
1 mindre blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
valfria kryddor
2 pkt bacon
1. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull ett par minuter, den ska bli varm men inte få någon direkt färg. Tillsätt därefter broccoli och blomkål och fräs någon minut till.
2. Tillsätt vatten, det ska inte riktigt täcka grönsakerna. Om du tar för mycket blir soppan lätt blaskig, bättre att späda efterhand.
3. Koka tills grönsakerna blivit mjuka och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och ev litet chili. Rör ned grädden och ge soppan ett uppkok.
4. Servera med knaperstekt bacon och bröd.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng