1 stånd broccoli, 250 g
1 mindre blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
valfria kryddor
2 pkt bacon
1. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull ett par minuter, den ska bli varm men inte få någon direkt färg. Tillsätt därefter broccoli och blomkål och fräs någon minut till.
2. Tillsätt vatten, det ska inte riktigt täcka grönsakerna. Om du tar för mycket blir soppan lätt blaskig, bättre att späda efterhand.
3. Koka tills grönsakerna blivit mjuka och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och ev litet chili. Rör ned grädden och ge soppan ett uppkok.
4. Servera med knaperstekt bacon och bröd.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…