300 g sötmandel
3 dl socker
300 g mjukt smör
4 ägg
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
8 dl blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med smort bakplåtspapper.
2. Skålla, skala och finhacka mandeln och strö ca 2 dl av den i botten på långpannan.
3. Vispa socker och smör poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned i smeten växelvis med grädden.
4. Rör ned resten av mandeln. Bred ut smeten i långpannan och strö blåbären över. Tryck ned dem lätt.
5.. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna innan du skär upp den i ca 5 x 5 cm stora rutor.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng