Placeholder

Blåbärsrutor med vaniljkräm

Ingredienser

500 g smör
1 l vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:
2,5 dl vaniljkesella
5 dl crème fraîche
4 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 pkt blåbär à 225 g

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Arbeta ihop mördegen i matberedare. Hälften av den ska tryckas ut i en 30 x 40 cm långpanna, smord eller bakpappersklädd.

3. Rör ihop fyllningen och bred ut den över kakan. Tryck ned blåbär i smeten. Strö ut resten av mördegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen 30 minuter.

4. Ta ut och låt svalna innan du skär upp i rutor.

Ca 42 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.