500 g smör
1 l vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2,5 dl vaniljkesella
5 dl crème fraîche
4 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 pkt blåbär à 225 g
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop mördegen i matberedare. Hälften av den ska tryckas ut i en 30 x 40 cm långpanna, smord eller bakpappersklädd.
3. Rör ihop fyllningen och bred ut den över kakan. Tryck ned blåbär i smeten. Strö ut resten av mördegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen 30 minuter.
4. Ta ut och låt svalna innan du skär upp i rutor.
Ca 42 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…