150 g smält smör
4,5 dl vetemjöl
1,25 dl socker
2 stk vaniljsocker
1 msk bakpulver
0,5 dl mjölk
2 ägg
200 g blåbär, färska
eller frysta
Täcke:
75 g smält smör
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl havregryn
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.
2. Smält smöret och låt svalna något. Blanda i mjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ned smörmjölken och sedan äggen, ett i taget. Smeten blir ganska fast.
3. Bred ut den i formen och toppa med blåbär. Smält fmöret till täcket och blanda med havregryn, socker och vaniljsocker. Fördela den smuliga massan över kakan och grädda mitt i ugnen ca 25 - 30 minuter tills den känns torr.
4. Låt svalna och skär upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng