250 g smör
1,5 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
3 ägg
1,5 dl socker
finrivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
2 msk grädde
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl färska eller frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 25 x 35 cm.
2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till kakbotten och tryck ut jämnt i långpannan, även en liten bit upp på kanterna. Förgrädda i nedre delen av ugnen 7 - 8 minuter.
3. Vispa samman alla ingredienser till fyllningen helt lätt, utom blåbären. Häll ut smeten jämnt över mördegsbotten och strö sist över blåbären.
4. Ställ in formen i ugnen igen och grädda kakan ytterligare ca 15 minuter tills fyllningen har stannat.
5. Skär upp kakan i rutor då den kallnat.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…