Placeholder

Blåbärspannacotta

Ingredienser

1,5 gelatinblad
2 dl färska blåbär
3 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 - 10 minuter. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i kastrullen. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter.

3. Mosa bären mot kanten med en slev. Ta från värmen och plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.

4. Fördela i 4 portionsglas eller skålar. Låt stå kallt några timmar. När desserten ska serveras toppar du med färska bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.