1,5 gelatinblad
2 dl färska blåbär
3 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 - 10 minuter. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i kastrullen. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter.
3. Mosa bären mot kanten med en slev. Ta från värmen och plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
4. Fördela i 4 portionsglas eller skålar. Låt stå kallt några timmar. När desserten ska serveras toppar du med färska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng