1,5 gelatinblad
2 dl färska blåbär
3 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 - 10 minuter. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i kastrullen. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter.
3. Mosa bären mot kanten med en slev. Ta från värmen och plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
4. Fördela i 4 portionsglas eller skålar. Låt stå kallt några timmar. När desserten ska serveras toppar du med färska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…