Pajskal:
150 g smör
0,5 dl socker
2 msk vatten
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 ägg
0,5 dl socker
1,5 msk färskpressad citronsaft
5 dl blåbär
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, ca 23 cm.
2. Rör ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i formen. Nagga den och grädda mitt i ugnen 10 minuter.
3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, utom blåbären. Rör till en jämn smet och rör sedan försiktigt ned bären.
4. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen 40 minuter. Pajen kan ätas ljummen eller kall, men blir stadigare när den är kall.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…