Placeholder

Blåbärsmuffins med vaniljkesella

Ingredienser

125 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
250 g Kesella Vanilj
200 g frysta blåbär

Garnering:
grovhackade hasselnötter
mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal och vänd ned detta i äggsmeten. Tillsätt smält smör och Kesella och rör ihop till en tjock smet. Vänd ned de frysta blåbären.

3. Fördela smeten i formarna, fyll upp till 3/4. Strö över mandelspån och hasselnötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr