125 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
250 g Kesella Vanilj
200 g frysta blåbär
Garnering:
grovhackade hasselnötter
mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal och vänd ned detta i äggsmeten. Tillsätt smält smör och Kesella och rör ihop till en tjock smet. Vänd ned de frysta blåbären.
3. Fördela smeten i formarna, fyll upp till 3/4. Strö över mandelspån och hasselnötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng