1 ark tinad smördeg
450 gram frysta blåbär, tinade
1 dl socker
3 msk majsstärkelse
Det här är ett superpopulärt och framförallt enkelt recept från bloggen My Catholic Kitchen som är skriven av bloggaren Veronica från Virginia USA.
Precis som veronica så älskar vi på myTaste bakverk som dessa, passar perfekt till middagsbjudningen eller som helgfika.
Alla som älskar blåbär och sötsaker måste testa detta recept!
Gör så här:
1) Förvärm ugnen till 200 grader.
2) Rulla ut smördegen på en plåt och strö lite mjöl på toppen.
3) Blanda blåbären, sockret och majsstärkelsen i en skål och lägg sedan blandningen i mitten på smördegen.
4) Vik upp sidorna av smördegen och baka i ugnen 30-35 minuter.
När skorpan är gyllenbrun och blåbären bubblar så är kakan klar!
Tillagningstid: ca 40 minuter
Grader: 200 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/blueberry-tart-2999601.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…