Björnbärsglass

Ingredienser

Björnbär:
400 g björnbär
0,5 dl socker

Glassmet:
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1/2 krm guarkärnmjöl
1 msk majsstärkelse

Gör så här

Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.

Glassmet:
Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till max 80 grader. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke bredvid. Häll i guarkärnmjöl och majsstärkelse i bunken och blanda väl.

Kontrollera temperaturen på gräddblandningen. Den får inte vara över 80 grader! Häll i äggblandningen och värm allt under vispning tills glassmeten tjocknar. Ta av värmen och vispa lite till för att bli av med överskottsvärmen. Låt svalna. Ställ in i kylen.

Blanda björnbären med glassmeten. Allt måste vara kylskåpskallt! Frys smeten i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl innan servering för bästa resultat.

Servera gärna med knäckiga rån eller havreflarn.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.