Björnbär:
400 g björnbär
0,5 dl socker
Glassmet:
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1/2 krm guarkärnmjöl
1 msk majsstärkelse
Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.
Glassmet:
Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till max 80 grader. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke bredvid. Häll i guarkärnmjöl och majsstärkelse i bunken och blanda väl.
Kontrollera temperaturen på gräddblandningen. Den får inte vara över 80 grader! Häll i äggblandningen och värm allt under vispning tills glassmeten tjocknar. Ta av värmen och vispa lite till för att bli av med överskottsvärmen. Låt svalna. Ställ in i kylen.
Blanda björnbären med glassmeten. Allt måste vara kylskåpskallt! Frys smeten i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl innan servering för bästa resultat.
Servera gärna med knäckiga rån eller havreflarn.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…