Biskvier med Citron och Vitchoklad (hemmavariant)

Ingredienser

Bottnarna:
400 g Mandelmassa
3 Äggvitor

Smörkrämen:
200 g Smör
2 dl Florsocker
2 msk Citronkräm/Lemon Curd
1 msk Vaniljsocker

Glassyr:
200 g Vitchoklad

Gör så här

1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet.

2. Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Se till att de är runda och någorlunda platta.

3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 12-15 minuter. Låt bottnarna svalna och vänd de upp och ner.

4. Rör ihop alla ingredienser till smörmrämen. Lägg en klick på varje botten med dem platta sidan upp och använd en sked (om du vill ha rund topp) för att dra ner och ut smörkrämen på botten du kan också använda en slickepott om du vill ha en lite toppigare beskvi. Ställ in i kyl och låt stelna i minst 1 timme.

5. Smält chokladen till glassyren i ett vattenbad.

6. Doppa varje kaka i chokladen så att smörkrämen blir helt täckt. Förvara kakorna kallt. Det går även att frysa in kakorna med chokladen kan då ändra färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr