Bottnarna:
400 g Mandelmassa
3 Äggvitor
Smörkrämen:
200 g Smör
2 dl Florsocker
2 msk Citronkräm/Lemon Curd
1 msk Vaniljsocker
Glassyr:
200 g Vitchoklad
1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet.
2. Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Se till att de är runda och någorlunda platta.
3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 12-15 minuter. Låt bottnarna svalna och vänd de upp och ner.
4. Rör ihop alla ingredienser till smörmrämen. Lägg en klick på varje botten med dem platta sidan upp och använd en sked (om du vill ha rund topp) för att dra ner och ut smörkrämen på botten du kan också använda en slickepott om du vill ha en lite toppigare beskvi. Ställ in i kyl och låt stelna i minst 1 timme.
5. Smält chokladen till glassyren i ett vattenbad.
6. Doppa varje kaka i chokladen så att smörkrämen blir helt täckt. Förvara kakorna kallt. Det går även att frysa in kakorna med chokladen kan då ändra färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng