Placeholder

Biffpanna

Ingredienser

400 g strimlat nötkött
1 gul lök
1 - 2 morötter
1 dl strimlad vitkål
1 dl gröna ärter
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
3 msk grädde
2 tsk soya
smör till stekning
vetemjöl
salt, peppar

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Strimla vitkålen, enklast med osthyvel.

2. Bryn smöret och lägg i köttet tills det fått fin stekyta. Salta och peppra. Ta upp köttet och fräs lök, morötter och vitkål något. Lägg tillbaka köttet i pannan och häll på vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt puttra tills buljongen lösts upp. Red till önskad konsistens.

3. Häll på grädde och soya och låt puttra 20 minuter. Tillsätt ärterna efter halva tiden.

4. Smaka av med salt och peppar och servera med ris.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.