400 g strimlat nötkött
1 gul lök
1 - 2 morötter
1 dl strimlad vitkål
1 dl gröna ärter
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
3 msk grädde
2 tsk soya
smör till stekning
vetemjöl
salt, peppar
1. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Strimla vitkålen, enklast med osthyvel.
2. Bryn smöret och lägg i köttet tills det fått fin stekyta. Salta och peppra. Ta upp köttet och fräs lök, morötter och vitkål något. Lägg tillbaka köttet i pannan och häll på vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt puttra tills buljongen lösts upp. Red till önskad konsistens.
3. Häll på grädde och soya och låt puttra 20 minuter. Tillsätt ärterna efter halva tiden.
4. Smaka av med salt och peppar och servera med ris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…