Placeholder

Biff och bea 4 portioner

Ingredienser

Biff och bea och så hemgjord pommes frites – det är svårslaget. Välj entrecôte med ben om det finns, annars utan.
4 portioner

Ingredienser
1 kg potatis, skalad
Olja till fritering
4 skivor entrecôte
Olivolja
Salt och peppar
Grönsallad till servering

Béarnaise
3/4 dl vitvinsvinäger
3/4 dl torrt vitt vin
2 schalottenlökar, tunt skivade
10 svartpepparkorn
3 äggulor
2 dl klarat smör, varmt men inte hett
Salt och peppar
1 msk finhackad dragon

Gör så här

Så gör du
1. Skär potatisen i stavar och låt dem ligga i kallt vatten 1 timme.
2. Hetta upp olja i en fritös eller djup kastrull till 150 grader. Låt potatisen rinna av och torka den torr med en handduk. Fritera potatisen i omgångar tills den mjuknar men inte får färg, 7–8 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Béarnaise: Sjud vinäger, vin, schalottenlök och pepparkorn tills vätskan har kokat ihop till hälften. Sila över vätskan i en värmetålig bunke placerad över en kastrull med sjudande vatten. Vispa i äggulorna och fortsätt att vispa tills det börjar tjockna. Ta av från värmen och vispa i smöret, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaksätt med salt och peppar, rör i dragon och håll såsen varm till servering.
4. Pensla köttet med lite olivolja och salta det. Grilla köttet i grillpanna, vänd då och då, tills det är lagom stekt för din smak. Ställ åt sidan och låt köttet vila i 10 minuter före servering.
5. Under tiden: Hetta upp friteringsoljan igen till 180 grader. Fritera pommes fritesen i omgångar tills den är gyllenbrun, 1–2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper, smaksätt med flingsalt och servera med kött, béarnaise och grönsallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.