Placeholder

Bettans bästa kotletter

Ingredienser

4 - 6 fläskkotletter
salt
svartpeppar
vitlökspulver
2 gula lökar
ostskivor eller riven ost
1 köttbuljongtärning
2,5 dl vatten
1,5 dl matlagningsvin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smörj en ugnssäker form, lägg i kotletterna och krydda med salt, peppar och vitlökspulver.

3. Skala löken. Skär den i ganska grova skivor och fördela dem jämnt över kotletterna. Riv eller hyvla rikligt med ost över kotletter och lök och ställ in formen i ugnen ca 20 minuter.

4. Lös upp buljongtärningen i vatten och vin och häll detta över kotletterna. Låt puttra i ugnen tills kotletterna är gyllenbruna.

5. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.