1 kg Högrev/bringa
2 Stora gula lökar
20-40 Kryddpepparkorn
4-10 Lagerblad
0,5-1 kg Morötter
2 dl Grädde
Salt
Vatten
Redning/Vetemjöl
Smör att steka i
1. Skär köttet i bitar och bryn löken och köttet i omgångar.
2. Häll på vatten så att det täcker och lite till.
3. Lägg i kryddpeppar, lagerblad, salt och lite redning.
4. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 1,5-2 timmar tills det är mört.
5. Rör om då och då och skumma eventuellt av.
6. Tillsätt morötterna när det är ca 40 min kvar.
7. Häll i grädden och smaka av med salt och när det är ca 20-30 min kvar. Använd redning eller vetemjöl för att reda såsen till lagom tjocklek.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…