Placeholder

Bästa kalops

Ingredienser

1 kg Högrev/bringa
2 Stora gula lökar
20-40 Kryddpepparkorn
4-10 Lagerblad
0,5-1 kg Morötter
2 dl Grädde
Salt
Vatten
Redning/Vetemjöl

Smör att steka i

Gör så här

1. Skär köttet i bitar och bryn löken och köttet i omgångar.

2. Häll på vatten så att det täcker och lite till.

3. Lägg i kryddpeppar, lagerblad, salt och lite redning.

4. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 1,5-2 timmar tills det är mört.

5. Rör om då och då och skumma eventuellt av.

6. Tillsätt morötterna när det är ca 40 min kvar.

7. Häll i grädden och smaka av med salt och när det är ca 20-30 min kvar. Använd redning eller vetemjöl för att reda såsen till lagom tjocklek.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.