Kolasnittsdeg:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
2 msk ljus eller mörk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
Fyllning:
300 g valfria blandade bär
1 - 2 msk potatismjöl
3 msk socker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Nyp ihop smöret med alla ingredienserna till en deg. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper av ungefär samma storlek som pajformen, ca 26 cm. Lägg bären i botten på pajformen, strö över potatismjöl och socker och rör om.
3. Vält bakplåtspapperet med den utkavlade degen ur pajformen så att degen hamnar över bären. Dra bort bakplåtspapperet.
4. Grädda pajen längst ned i ugnen 25 - 30 minuter eller tills den fått fin färg. Servera gärna med vaniljsås, vaniljvisp eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…