Placeholder

Bärmuffins med vaniljgömma

Ingredienser

4 dl vetemjöl
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl standardmjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon och blåbär
6 msk marsánpulver
2 dl mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop marsán och mjölk. Låt stå kallt.

3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mosa i smöret och slå på 1 dl mjölk. Rör till en slät, fast smet.

4. Vispa resten av mjölken, ägg och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ned i smeten. Rör inte för mycket och använd inte elvisp. Ju mindre man vispar, desto bättre.

5. Vänd i bären. Häll upp smeten i muffinsformar som ställts i en muffinsplåt. Klicka en knapp msk av vaniljkrämen i varje form. Den kommer under gräddningen att sjunka in i smeten.

6. Grädda i ugnen drygt 25 minuter och passa dem så att de inte blir för torra.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.