4 dl vetemjöl
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl standardmjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon och blåbär
6 msk marsánpulver
2 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop marsán och mjölk. Låt stå kallt.
3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mosa i smöret och slå på 1 dl mjölk. Rör till en slät, fast smet.
4. Vispa resten av mjölken, ägg och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ned i smeten. Rör inte för mycket och använd inte elvisp. Ju mindre man vispar, desto bättre.
5. Vänd i bären. Häll upp smeten i muffinsformar som ställts i en muffinsplåt. Klicka en knapp msk av vaniljkrämen i varje form. Den kommer under gräddningen att sjunka in i smeten.
6. Grädda i ugnen drygt 25 minuter och passa dem så att de inte blir för torra.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…