50 g digestivekex
50 g salta pinnar
25 g rumsvarmt smör
Fyllning:
2 gelatinblad
200 g färska jordgubbar
4 dl crème fraîche
1 dl socker
Till servering:
färska blåbär
1. Krossa digestivekexen och salta pinnar fint i en mortel eller en matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
2. Fördela smulornai 6 glas eller portionsformar. Spara ev litet smulor att toppa med.
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.
4. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraîche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Ta då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ned i jordgubbssmeten under omrörning.
5. Fördela smeten i formarna och låt stelna i kyl ca 3 timmar. Toppa med blåbär.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…