Placeholder

Bärbägare

Ingredienser

50 g digestivekex
50 g salta pinnar
25 g rumsvarmt smör

Fyllning:
2 gelatinblad
200 g färska jordgubbar
4 dl crème fraîche
1 dl socker

Till servering:
färska blåbär

Gör så här

1. Krossa digestivekexen och salta pinnar fint i en mortel eller en matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.

2. Fördela smulornai 6 glas eller portionsformar. Spara ev litet smulor att toppa med.

3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.

4. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraîche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Ta då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ned i jordgubbssmeten under omrörning.

5. Fördela smeten i formarna och låt stelna i kyl ca 3 timmar. Toppa med blåbär.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.