Banoffee-tårta!

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning & Garnering:

4 st bananer
1 tsk saft av pressad citron
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
400 gram kolasås tex o´hoj

Garnering:

25 gram mörk choklad
1 1/2 dl krispigt chokladgodis tex malteser

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar. Mosa bananerna och tillsätt citronsaft. Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum. Bred kolasås, grädde och bananmos på 2 av bottnarna men spara 1/3 av grädden och kolasåsen. Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasås. Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det över tårtan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.