4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning & Garnering:
4 st bananer
1 tsk saft av pressad citron
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
400 gram kolasås tex o´hoj
Garnering:
25 gram mörk choklad
1 1/2 dl krispigt chokladgodis tex malteser
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar. Mosa bananerna och tillsätt citronsaft. Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum. Bred kolasås, grädde och bananmos på 2 av bottnarna men spara 1/3 av grädden och kolasåsen. Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasås. Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det över tårtan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng