150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 msk malen kanel
3 ägg
3 små övermogna bananer
eller 2 större
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 Dumlekolor
0,5 dl mörka chokladknappar
1. Sätt ugnen på 180 grader. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smör, socker, vaniljsocker och kanel krämigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Skala och dela bananerna och tillsätt dem till smeten. Vispa med elvispen tills bananerna mosats väl.
3. Blanda de torra ingredienserna och arbeta in dem till en jämn smet. Fördela smeten i formarna, tryck ned en kola i varje och toppa med chokladknappar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått en fin, gyllene färg och stickan är torr. Ta ut och låt svalna.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng