150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 msk malen kanel
3 ägg
3 små övermogna bananer
eller 2 större
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 Dumlekolor
0,5 dl mörka chokladknappar
1. Sätt ugnen på 180 grader. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smör, socker, vaniljsocker och kanel krämigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Skala och dela bananerna och tillsätt dem till smeten. Vispa med elvispen tills bananerna mosats väl.
3. Blanda de torra ingredienserna och arbeta in dem till en jämn smet. Fördela smeten i formarna, tryck ned en kola i varje och toppa med chokladknappar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått en fin, gyllene färg och stickan är torr. Ta ut och låt svalna.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…