Placeholder

Bananmuffins med Dumle

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 msk malen kanel
3 ägg
3 små övermogna bananer
eller 2 större
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 Dumlekolor
0,5 dl mörka chokladknappar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Vispa smör, socker, vaniljsocker och kanel krämigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Skala och dela bananerna och tillsätt dem till smeten. Vispa med elvispen tills bananerna mosats väl.

3. Blanda de torra ingredienserna och arbeta in dem till en jämn smet. Fördela smeten i formarna, tryck ned en kola i varje och toppa med chokladknappar.

4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått en fin, gyllene färg och stickan är torr. Ta ut och låt svalna.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr