5 mogna bananer
50g rumstempererat smör
1/2dl yoghurt eller kvarg blandat med vatten
2 1/4 rörsocker
2 ägg
3 1/2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1st nypa salt
Smör och mjöl till formen
Smörj in formen med smör och mjöl.
Blanda de rumstempererade smöret med yoghurten och sockret.
Vispa poröst med elvisp.
Tillsätt äggen.
Mosa 4st bananer i en egen behållare, klumpar går bra.
Vänd ner bananerna i smeten.
Blanda alla torra ingredienser i en behållare.
Vänd ner den torra blandningen i små omgångar för att få en jämn smet.
Grädda i ugnen i 1 timme eller tills gyllenbrun.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng