Bananbröd

Ingredienser

5 mogna bananer
50g rumstempererat smör
1/2dl yoghurt eller kvarg blandat med vatten
2 1/4 rörsocker
2 ägg
3 1/2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1st nypa salt
Smör och mjöl till formen

Gör så här

Smörj in formen med smör och mjöl.
Blanda de rumstempererade smöret med yoghurten och sockret.
Vispa poröst med elvisp.
Tillsätt äggen.
Mosa 4st bananer i en egen behållare, klumpar går bra.
Vänd ner bananerna i smeten.
Blanda alla torra ingredienser i en behållare.
Vänd ner den torra blandningen i små omgångar för att få en jämn smet.
Grädda i ugnen i 1 timme eller tills gyllenbrun.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.