Placeholder

Bakad vaniljcheesecake med bär

Ingredienser

Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
500 g naturell färskost
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut massan i en springform, ca 26 cm. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 5 minuter.

3. Vispa osten mjuk och blanda den med ägg, socker och vaniljsocker. Smaka gärna av med mer vanilj, citrusskal eller kanske litet likör. Häll smeten i formen och grädda 45 minuter.

4. Låt kakan svalna och ha den i kylen så att den är riktigt kall när du serverar med valfria bär eller frukt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.