4 port
1 hel rotselleri
2 - 3 msk olivolja
flingsalt och peppar
100 g babyspenat
1 dl hasselnötter
3 msk smör
100 g champinjoner eller annan svamp
1 (110 g) liten rödlök
100 - 150 g krämig ädelost, gorgonzola eller roquefort
Sätt ugnen på 200–225 grader.
Skrubba rotsellerin rent från eventuell smuts eller jord med en rotborste. Sellerin behöver inte skalas! Skär bort rötterna och skiva sellerin i centimetertjocka skivor.
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla olivolja på båda sidor och strö över rikligt med flingsalt. Baka i 45 minuter eller tills sellerin är gyllenfärgad och känns mjuk.
Dela under tiden champinjonerna och stek i smör tills de får fin färg. Salta och peppra.
Rosta nötterna snabbt i en torr het panna och hacka dem grovt. Skiva rödlöken fint. Blanda rödlök, spenat, svamp och hasselnötter i en skål.
Ta ut den färdigbakade rotsellerin från ugnen. Lägg på tallrikar och fördela den ljumma salladen direkt på. Servera med en rejäl bit ädelost och några droppar olivolja.
Tips!
Rotselleri innehåller knappt 5 gram kolhydrater/100 g jämfört med potatis som ligger på drygt 16 g.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng