1 dl mjölk
1 msk krossade kaffebönor
75 g choklad, 70%
2 dl smetana
3 äggulor
2 msk socker
Chokladsås:
4 msk vatten
4 msk kakao
4 msk socker
4 tsk Grand Marnier
Apelsingrädde:
2 dl vispgrädde
rivet skal av 0,5 apelsin
pressad apelsin efter smak
1. Koka upp mjölk med kaffebönor. Ta grytan från värmen och låt stå och dra under lock ca 10 minuter.
2. Hacka chokladen. Värm smetana i en gryta. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Sila ned mjölken i chokladen och rör till en jämn smet.
3. Rör samman äggulor och socker och blanda ned det i den varma krämen. Fördela den i 4 portionsformar, ställ dem på en ugnsplåt och baka av dem mitt i ugnen i 100 grader ca 35 minuter. Låt sedan krämen kallna i kylen. Hit kan du förbereda.
4. Koka upp vatten, kakao och socker, rör i likören och låt det kallna. Hit kan du förbereda.
5. Vispa grädden, blanda ned apelsinskal och smaka av med apelsinsaft.
6. Servering:
Bred chokladsåsen över chokladkrämen och servera med grädden.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…