Placeholder

Bacon- och senapsfylld skinkschnitzel

Ingredienser

600 g tunna skivor färsk skinka
1 krm svartpeppar
1 msk valfri senap
4 skivor jägarbacon
2 msk hackad persilja
smör
0,75 dl vatten

Sås:
250 g champinjoner
ca 15 cocktailtomater
1 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
smör
steksky
salt, peppar

Gör så här

1. Banka ev ut köttet till tunna skivor. Krydda dem med svartpeppar och bred över senap. Dela baconskivorna och lägg en halv skiva på varje köttskiva. Strö över hackad persilja.

2. Rulla samman köttskivorna och fäst dem med tandpetare. Stek rullarna gyllene runtom i litet smör. Sänk värmen litet och tillsätt vatten.

3. Låt rullarna eftersteka några minuter tills köttet är genomstekt. Ansa och skiva svampen och halvera tomaterna. Fräs svampen i litet smör tills vätskan har kokat in.

4. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med en stund. Strö över mjöl och rör om. Späd med steksky och grädde i omgångar.

5. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ned köttrullarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Bjud potatis och sallad till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.