Bacon och purjolökspaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl mjöl
150 gr smör
2 msk vatten

Fyllning:
140 gr tärnad bacon
1 purjolök
2 msk smör
1 orange paprika
1/2 dl finhackade blandade örter

Äggstanning:
250 gr kesella
1 dl grädde
4 ägg
ost tex västerbotten
salt, svartpeppar

Gör så här

Pajdeg:
blanda mjöl o smör gärna i matberedare tillsätt vatten och forma till en boll lägg i plastfilm i kyl ca 20 min ta ut den och lägg i pajform nagga skalet med gaffel förgrädda 10 min i 225 gr.

Stek Bacon tärningarna o låt dem rinna av strimla purjolöken o stek den försiktigt kärna ur och strimla paprikan blanda purjolök bacon paprika och örter och fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna till äggstanningen o häll i pajskalet peta med gaffel så att den rinner ner överallt. Grädda mitt i ugnen ca 35 min i 200 gr. Dekorera om så önskas

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.