Pajdeg:
3 dl mjöl
150 gr smör
2 msk vatten
Fyllning:
140 gr tärnad bacon
1 purjolök
2 msk smör
1 orange paprika
1/2 dl finhackade blandade örter
Äggstanning:
250 gr kesella
1 dl grädde
4 ägg
ost tex västerbotten
salt, svartpeppar
Pajdeg:
blanda mjöl o smör gärna i matberedare tillsätt vatten och forma till en boll lägg i plastfilm i kyl ca 20 min ta ut den och lägg i pajform nagga skalet med gaffel förgrädda 10 min i 225 gr.
Stek Bacon tärningarna o låt dem rinna av strimla purjolöken o stek den försiktigt kärna ur och strimla paprikan blanda purjolök bacon paprika och örter och fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna till äggstanningen o häll i pajskalet peta med gaffel så att den rinner ner överallt. Grädda mitt i ugnen ca 35 min i 200 gr. Dekorera om så önskas
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng