Ca 500 g ox- eller fläskfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
3 - 5 dl färska champinjoner
salt
peppar
Sås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
ca 5 dl grädde
3 - 5 dl riven ost
1,5 dl vitt vin
Gratinering:
riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva och stek köttet i tunna skivor. Salta och peppra lätt. Lägg det i botten av en ugnsform. Hacka svamp och paprika, stek det tillsammans några minuter och häll det över köttet.
3. Rör ihop såsen förutom ost och vin. Koka några minuter, blanda i ost och vin och häll allt i formen. Strö över riven ost och gratinera ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.
4. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…